Meer nieuws

Crelan heeft de verkoop van Keytrade Bank afgerond

6 juni 2016

Crelan heeft de verkoop van Keytrade Bank afgerond

Crelan heeft de verkoop van haar dochter Keytrade Bank aan de Franse bank Crédit Mutuel Arkéa volledig afgerond. Crelan spreekt van een mooie deal die enerzijds Keytrade Bank alle kansen tot verdere ontplooiing biedt en anderzijds de goede solvabiliteits- en soliditeitspositie van Crelan nog versterkt. Crelan zal ook een deel van de verkoopopbrengst investeren in de verdere uitbouw van haar dienstverlening.

Verkoop Keytrade Bank afgerond

Op 27 januari van dit jaar maakten de Belgische coöperatieve bank Crelan en de Franse bank Crédit Mutuél Arkea bekend dat ze een overeenkomst hadden gesloten over de verkoop van Keytrade Bank.

Intussen heeft deze overeenkomst het akkoord gekregen van de toezichthouders en zijn alle formaliteiten vervuld. De verkoop van Keytrade Bank aan Crédit Mutuel Arkéa werd op 6 juni dan ook volledig afgerond.

Coöperatief bankmodel wordt basis

Keytrade Bank behoorde al sinds 2005 tot de Groep Crelan (toen nog Groep Landbouwkrediet). Binnen de Crelan Groep groeide Keytrade Bank uit tot een belangrijke referentie op het vlak van onlinebankieren en –beleggen.

In 2015 besliste Crelan om een koper te zoeken voor haar online dochter. Luc Versele, de CEO van Crelan, lichtte toen toe dat het business- en risicomodel van de internetbank minder goed past in dat van een Belgische coöperatief verankerde groep met meer dan 280 000 klanten/coöperanten als mede-eigenaar van Crelan. Enkele maanden voordien, in juni 2015 was Crelan immers een 100% Belgische en 100% coöperatief verankerde bank geworden, nadat de coöperatieve kas CrelanCo het Crelan-aandelenpakket van de Franse bank Crédit Agricole had overgenomen.

Investeren in de toekomst

Luc Versele: “Wij nemen vandaag afscheid van onze collega’s van Keytrade Bank die ik graag wil danken voor de fijne samenwerking en hun jarenlange positieve bijdrage aan de groep Crelan. Keytrade Bank zal binnen de structuur van haar nieuwe aandeelhouder de kans krijgen om zich verder te ontplooien binnen de markt van het onlinebankieren- en beleggen. Wij zijn bijzonder tevreden over deze uitzonderlijk mooie deal voor Crelan. Een deel van de opbrengst van de verkoop zullen we investeren in onze dienstverlening aan de klanten, onder andere in onze IT- en digitale platformen. Daarnaast zorgt deze extra kapitaalsinjectie er ook voor dat onze reeds sterke solvabiliteit en soliditeit nog toenemen. Hierdoor behoren we tot de beste leerlingen van de klas.”

Over Crelan

Crelan is een 100% Belgische bank met CrelanCo als sterke coöperatieve aandeelhouder. Klanten die coöperant worden, zijn meteen ook een stukje mede-eigenaar van de bank. Crelan engageert zich tot een ander soort van bankieren. Verantwoord, verbonden, persoonlijk en respectvol zijn de waarden die we belangrijk vinden en waarvoor we willen staan. Dat doen we met lokaal verankerde kantoorhouders en met een ruim aanbod bank- en verzekeringsproducten voor de particulieren, de zelfstandigen, de ondernemers en de land- en tuinbouwers. Behoorlijk bankieren dat is ons motto, een bank zoals een bank hoort te zijn.

Over de Groep Crelan

De groep Crelan is samengesteld uit Crelan en haar dochters: Crelan Insurance en Europabank.
Groep Crelan = 3.213 medewerkers, 732 kantoren, 1,1 miljoen klanten, 289.608 coöperanten. (cijfers op 31/12/2015, exclusief cijfers Keytrade Bank)

Perscontact Crelan:

Isabelle D’haeninck, directeur Institutionele en Interne Communicatie, Crelan
Tel.: + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 473 62 62 42

Leo De Roeck, sr. communicatie-adviseur, Crelan
Tel.: + 32 (0) 3 247 15 85 of + 32 (0) 499 96 52 81

press@crelan.be 

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent