Persbericht

De ploeg Landbouwkrediet-Euphony, een echt alternatief voor de ProTour-ploegen

Landbouwkrediet ook in 2013 hoofdsponsor

14 februari 2012

De ploeg Landbouwkrediet-Euphony, een echt alternatief voor de ProTour-ploegen

Het veldritseizoen is nog niet helemaal ten einde of daar breekt het wegseizoen al aan. Na een seizoen met maar liefst 18 overwinningen blijft de ploeg Landbouwkrediet-Euphony prominent aanwezig. Ze verwelkomt ook enkele beloftevolle elementen.

Luc Versele, CEO Landbouwkrediet: "Landbouwkrediet is al 12 jaar hoofdsponsor van de wielerploeg Landbouwkrediet Cycling Team. De laatste jaren is Landbouwkrediet Cycling Team uitgegroeid tot een gerespecteerde ploeg in het peloton, met een sterke aanwezigheid en een grote visibiliteit. Heel wat binnenlandse topwedstrijden werden gekleurd door ontsnappingen van onze renners en ook in de finales waren we vaak vertegenwoordigd met één of meerdere renners.
We hadden een overeenkomst met Gérard Bulens tot 2012. Dankzij de komst van een nieuwe partner, Euphony, naar wie wij samen met de commerciële ploeg van Gérard Bulens actief op zoek zijn gegaan, blijft Landbouwkrediet ook in 2013 hoofdsponsor."

Gérard Bulens, manager van Landbouwkrediet-Euphony, is een rot in het vak en begint aan zijn 24ste seizoen in de professionele wielersport. Op het ogenblik waarop de kloof tussen de grote internationale wielerploegen en de pro-continentale ploegen steeds groter wordt, is de opleiding van jongeren noodzakelijk om de toekomst van een bloeiende wielersport te verzekeren. Wij hebben die opleiding steeds hoog in het vaandel gedragen. Deze opleiding impliceert deelnames op het hoogste niveau en bijgevolg in onze mooiste klassiekers.

Luc Versele: "Gérard Bulens is er andermaal in geslaagd om zijn toppers te behouden; daarnaast heeft hij Kurt Hovelijnck aangeworven die een programma krijgt op maat van zijn kunnen. Trouw aan onze filosofie heeft hij ook enkele jongeren aangeworven ter vervanging van Edwig Cammaerts en Aidis Kruopis, die dankzij hun resultaten in 2011 snel promotie maakten."

Luc Versele en Gérard Bulens verwachten veel van Bert De Waele en van Frédéric Amorison die samen met Bobbie Traksel, die vorig jaar met pech had af te rekenen, de onbetwistbare leiders van de ploeg blijven. De directie van de ploeg en Landbouwkrediet verwachten uiteraard van alle renners dat ze van zich laten horen en dat ze hun sponsors de beste visibiliteit bezorgen !

De ploeg Landbouwkrediet-Euphony zal de veldrijders ook optimaal voorbereiden op de winterwedstrijden waardoor ze kunnen schitteren in de modder. Op die manier vormen onze vedetten van het veldrijden de top van een piramidale structuur Landbouwkrediet-KDL Trans, onder leiding van Jan Verstraeten. Landbouwkrediet heeft deze structuur in 2011 in het leven geroepen om jonge veldrijders een duwtje in de rug te geven.

Luc Versele: "Reeds 12 jaar is Landbouwkrediet als hoofdsponsor aanwezig in het profpeloton. Het jaar 2012 nam een schitterende start want onze ploeg kon immers al twee Belgische truien bemachtigen: deze van Sven Nys die voor de achtste keer kampioen van België werd in Hooglede en deze van Jonathan Breyne, onze belofte en uitmuntende tijdrijder, die voor het tweede jaar op rij kampioen van België achter derny werd.
Tot slot zullen wij vol enthousiasme het mountainebikeseizoen van Sven Nys steunen die alles op alles zal zetten om in augustus aanwezig te zijn op de Olympische Spelen van Londen.
Niet alleen de renners, maar ook de mecaniciens, de omkadering en de ploegdirecteurs staan te popelen om het seizoen 2012 te kleuren met de tinten van Landbouwkrediet. Ik wens de hele ploeg alle succes toe, boeiende wedstrijden, mooie overwinningen en een teamspirit die de prestaties alleen maar ten goede komen. We zijn er klaar voor."

Technische fiche:

 • Renners:
 • Nieuw: Joeri Bueken (neo), Kevin Claeys, Stephan Cohnen (Ned), Gilles Devillers (neo, Wallonie-Bruxelles Crédit Agricole), Kurt Hovelijnck.
 • Gebleven: Frédéric Amorison, Vincent Baestaens, Koen Barbé, Dirk Bellemakers (Ned), Jonathan Breyne, Davy Commeyne, Bert De Waele, Sébastien Delfosse, Matti Helminen (Fin), Reinier Honig (Ned), Egidijus Juodvalskis (Lit), Sven Nys, Kevin Peeters, Baptiste Planckaert, Joeri Stallaert, Bobbie Traksel (Ned), Sven Vanthourenhout
 • General manager: Gérard Bulens.
 • Adjunt-manager – Public relations: Jonathan Bulens
 • Commerciële directie: Gino Gylain
 • Sportdirecteurs: Marco Saligari, Jozef De Bilde, Marcel Omloop, Gino Verhasselt, Jan Verstraeten
 • Hoofdsponsors: Landbouwkrediet en Euphony
 • Fietsen: Colnago
 • Onderdelen: Shimano
 • Website: www.landbouwkrediet-euphony.be

Meer info over het Landbouwkrediet Euphony Cycling Team via general manager Gérard Bulens: + 32 (0) 2 475 93 23 20 

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent