Meer nieuws

Landbouwkrediet keert voor de negende keer op rij 5% dividend uit aan zijn coöperatoren

27 april 2012

Landbouwkrediet keert voor de negende keer op rij 5% dividend uit aan zijn coöperatoren

De Algemene Vergaderingen van de NV Landbouwkrediet, de CVBA Lanbokas en de SCRL Agricaisse hebben beslist om voor de negende keer op rij 5% dividend uit te keren.

Op die manier wil Landbouwkrediet de duurzame relatie met zijn coöperatoren in de verf zetten.

Het dividend zal in de eerste helft van mei uitgekeerd worden op de rekening van de coöperatoren. Dividenden van erkende coöperatieve vennootschappen zijn vrijgesteld van roerende voorheffing tot 180 euro.

GOEDE EN DUURZAME RESULTATEN

De Groep Landbouwkrediet kan opnieuw dit aantrekkelijke dividend uitkeren dankzij zijn goede en duurzame resultaten. Deze resultaten zijn het gevolg van een voorzichtig en doordacht beleid enerzijds en van de dagelijkse inspanningen van de medewerkers en de agenten van de Groep anderzijds.

In schril contrast met de moeilijkheden op de financiële markten boekte de Groep Landbouwkrediet in 2011 55,5 miljoen euro winst en verstrekte hij voor meer dan 2 miljard euro aan kredieten. De klantendeposito’s en het aantal klanten namen bij alle entiteiten van de Groep toe.

De kaap van 200 000 coöperatoren is intussen overschreden: vandaag telt de Groep meer dan 215 000 coöperatoren.

Ook de naambekendheid van Landbouwkrediet blijft toenemen. Steeds meer wordt de Groep Landbouwkrediet aangezien als een meer dan waardig alternatief voor de grootbanken.

FIDELIO-CONCEPT

Coöperatoren van Landbouwkrediet worden Fidelio-klant bij de bank. Naast een aantrekkelijk dividend op de maatschappelijke aandelen genieten Fidelio-klanten nog tal van bancaire voordelen, waaronder een gratis zichtrekening en een extra korting op het woonkrediet. Daarnaast biedt het Fidelio-concept ook korting in een aantal restaurants, b&b’s en bij andere vormen van vrijetijdsbesteding.

Sinds het najaar van 2011 wordt Fidelio ook aangeboden aan de klanten van Centea, de bank die Landbouwkrediet in 2011 overnam. Sinds de lancering van Fidelio bij Centea zijn al meer dan
57 000 Centea-klanten gewonnen voor dit concept.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent