Meer nieuws

Ontdek de werken van Marc Ver Elst, vanaf donderdag 26 januari, Galerie Crelan

17 januari 2017

Ontdek de werken van Marc Ver Elst, vanaf donderdag 26 januari, Galerie Crelan

Marc Ver Elst werkt met vang dong, het Vietnamese goud. Zijn werken kunnen ontdekt worden in de kunstgalerij van Crelan.

"Marc Ver Elst dompelt ons onmiddellijk in een raadselachtig en verbazend familiair universum. Het mysterie en de geheimhouding huizen in een origineel en uniek werk dat in ons beelden uit een ver verleden, gevoed met rituelen en symbolen, doet herleven.
Schaduw en licht botsen in een eeuwenoude strijd. Weerspiegeld in het weelderige en barokke verguldsel verschijnen zones met bijna onpeilbare schaduwen, open wonden die gekneusde, gekraste en uiteengebarsten diepten onthullen. De gekwelde realiteit van zijn werken openbaart zich slechts langzaam.

De dramaturgie installeert zich zonder personages. Geen enkel met een aureool omringd gelaat verlicht de schilderijen, geen en¬kel beeld van een martelaar beslaat de holten van de sculpturen. Vormen en kleuren worden allemaal tekenen die ons verwijzen naar het mystieke en het verhevene van een duidelijk opgeëist Quattro¬cento..." 
Alan Speller

Zijn werken worden tentoongesteld in Galerie Crelan van 26/01/17 tot 12/05/17. De tentoonstelling is elke werkdag toegankelijk van 10 tot 17 uur (Zetel Crelan)
De vernissage vindt plaats op 26/01/17 van 18u tot 20u30.


Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent