Crelan en FJA: een wederzijds voordelige samenwerking gebaseerd op de uitwisseling van ervaringen en advies

2 minuten leestijd

In een steeds veranderende wereld is samenwerking tussen banken en organisaties essentieel voor ontwikkeling en innovatie. In die geest kondigde Crelan op de landbouwbeurs van Libramont haar partnerschap met de Fédération des Jeunes Agriculteurs of FJA aan. Concreet zal dit partnerschap gebaseerd zijn op wederzijds advies en opleiding.

Dit initiatief versterkt de capaciteit van Crelan en de FJA om de vestiging van jonge landbouwers te ondersteunen en meer in het algemeen om zich te positioneren als adviesstructuur voor alle landbouwers.

Wat is de Fédération des Jeunes Agriculteurs?

De FJA staat vooral bekend om haar rol als landbouwvakbond:

  • ze verdedigt en vertegenwoordigt de belangen van landbouwers en vooral jonge landbouwers op verschillende beleidsniveaus:regionaal, federaal en Europees;
  • ze organiseert beroepsopleidingen en voortgezette opleidingsactiviteiten voor de land- en tuinbouwsector;
  • ze geeft advies aan de landbouwers gaande van de vestiging tot de overdracht van het landbouwbedrijf;
  • ze is betrokken bij interregionale en internationale uitwisselingsactiviteiten;
  • ze verspreidt informatie en nieuws via haar blad “épiaison” (aarvorming) en haar nieuwsbrief.

Door haar acties maakt de FJA ook het grote publiek bewust van de moeilijkheden waarmee de landbouwers te kampen hebben.

Ervaring en advies: de kern van dit partnerschap

Crelan onderscheidt zich als een bank die gericht is op nabijheid en adviesverstrekking.
Crelan, een retailbank die gericht is op particulieren, zelfstandigen en middelgrote en kleine bedrijven, heeft echter haar wortels in de landbouw, een klantensegment dat voor hen van groot belang is.

Daarom was het voor de bank logisch om een strategisch partnerschap aan te gaan dat gericht is op het verstrekken van advies en opleidingen voor landbouwers, en dan vooral jonge landbouwers, en Crelan-agenten met een agri-label die deze landbouwers helpen bij hun bankzaken en dan in de eerste plaats bij hun vestiging. Deze samenwerking berust dus op een wederzijds begrip van de behoeften en doelstellingen en op een gemeenschappelijke wil om vooruitgang te boeken en te innoveren.

Concreet zal deze samenwerking:

  • Crelan meer zichtbaarheid geven bij (jonge) landbouwers;
  • agri-agenten in staat stellen hun expertise verder uit te bouwen;
  • het mogelijk maken om publicaties van de FJA te verspreiden via de digitale kanalen van de bank, bijvoorbeeld de brochure 'eerste vestiging';
  • bijdragen aan de ontwikkeling van een Belgische, duurzame en innovatieve landbouw.

“Als coöperatieve bank met haar wortels in de landbouwwereld was dit partnerschap met de FJA onvermijdelijk en misschien vanzelfsprekend. Het stelt ons in staat om de expertise van onze agenten met een agri-label uit te bouwen en onze rol van gespecialiseerde adviseurs te versterken. Het zal jonge landbouwers ook helpen om gemakkelijker de weg naar Crelan te vinden.
Crelan is nu de 5e grootste bank van België. Het is een bank voor iedereen, maar ook een bank die haar wortels en geschiedenis niet vergeet. De ondertekening van deze overeenkomst op de agrobeurs van Libramont, met dit jaar als thema 'Hier begint een duurzame wereld', is dan ook allerminst toevallig. Door dit soort acties ondersteunen we de ontwikkeling van een Belgische, duurzame en innovatieve landbouw.”
vertelde ons Joris Cnockaert, CCO van Crelan.

Meer info (fja.be)

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.