Betalen
Zichtrekeningen
Kredietkaarten
Online bankieren
Onder nul gaan
Veilig bankieren
Lenen
Woning
Mobiliteit
Andere doelen
Sparen en beleggen
Sparen
Beleggen
Fiscaal sparen
Verzekeren
Zoekt u informatie over de fusie tussen AXA Bank en Crelan? Klik hieronder. Of sluit het venster en surf gewoon verder.
AXA Bank Belgium is een bank die behoort tot de Crelan Groep.
AXA Belgium is een verzekeringsmaatschappij die deel uitmaakt van de AXA-groep. Er verandert niets aan de verzekeringen die u daar hebt afgesloten, die blijven onder de hoede van AXA Belgium.
In Europa zijn ter bescherming van de belegger de nodige maatregelen uitgewerkt via de MiFID II-richtlijn van 2018. Bij Crelan nemen we die ter harte en zorgen we ervoor dat de beleggingen die we voorstellen op maat zijn van onze klanten. Dat wil zeggen dat we o.a. rekening houden met:
Deze thema’s komen terug in de zogenaamde MiFID-vragenlijst. Die zorgt ervoor dat uw agent in staat is om een beleggingsstrategie op te stellen en om aan de hand daarvan enkel die producten te adviseren die voor u geschikt zijn.
In onze communicatie over uw beleggingen trachten we zo transparant mogelijk te zijn door u op de hoogte te houden over alle kosten die u heeft betaald bij Crelan voor beleggingsproducten en -diensten.
Beleggers bij Crelan ontvangen in juni 2019 voor het eerst ‘het jaarlijks kostenoverzicht van uw beleggingen bij Crelan’ van 2018. In dit overzicht lijsten we de belangrijkste vergoedingen op die u voor de aankoop en het beheer van uw beleggingen het afgelopen jaar (2018) effectief heeft betaald. Niet alle kosten die u heeft betaald in 2018 vindt u terug op uw uittreksels. Zo worden de beheers- en distributievergoedingen rechtstreeks verrekend in de netto-inventariswaarde van een fonds en dus niet gedebiteerd van een rekening. Kortom alle vergoedingen en taksen die staan opgelijst in dit document zijn reeds verrekend in 2018. U hoeft dus op basis van dit document niets te betalen.
Onder ‘beleggingen’ verstaan we beleggingsproducten zoals kasbons, obligaties, beleggingsfondsen, notes, pensioensparen en coöperatieve aandelen. Eenvoudige spaarproducten zoals een spaarrekening of termijnrekening vallen niet onder de MiFID-richtlijn. Uw spaarrekeningen worden niet mee opgenomen in het Kostenoverzicht.
Dit document is dus louter informatief en zal voortaan jaarlijks aan beleggers bij Crelan worden toegestuurd. Ook wanneer u uw effectenrekening, pensioenspaarrekening of aandeelhoudersrekening in de loop van het jaar heeft afgesloten, ontvangt u dit overzicht voor de periode waarin u toch kosten heeft betaald.
Beleggers met een myCrelan-abonnement vinden het overzicht in Inbox > Uw elektronische documenten.
Hieronder vindt u een verklaring voor de verschillende (genummerde) posten op het jaarlijks kostenoverzicht.
De eventueel aangerekende effectentaks is niet opgenomen in dit overzicht. Meer info hierover, vindt u hier.
Voor meer informatie over de tarieven van beleggingen bij Crelan verwijzen we naar:
Meer weten over de MiFID-richtlijn? Vraag uw agent naar de brochure Crelan-beleggingsadvies in het kader van de Europese MiFID-regels.
Het jaarlijks kostenoverzicht is een louter informatief document. Het lijst alle kosten op die u in 2018 heeft betaald voor de aankoop en het beheer van uw beleggingsinstrumenten.
U hoeft op basis van dit document niets te betalen. Alle kosten die staan opgelijst, zijn reeds direct of indirect door u betaald.
U krijgt dit document standaard in myCrelan, de onlinebanking-toepassing van Crelan. Heeft u geen myCrelan-abonnement, dan krijgt u dit document toegestuurd per post.